×


תפריט נגישות

איזה מים הכי בריאים

איזה מים הכי בריאים לשתייה? מים מהברז, בר מים, מערכת אוסמוזה הפוכה, מים מינרלים?

 

מים זה החיים,  אנו שותים, מתקלחים, שוטפים ומנקים כמעט כל דבר במים.

 

 

אנו מאמינים שכל אחד צריך לשתות מים נקיים, בריאים וכמובן טעימים!

 

כאן באתר כמה עולה אנו נותנים לגולשים אפשרות לקרוא ולהשוות בין פתרונות לשתיית מים נקיים ובריאים, לבצע השוואת מחירים בין ספקי בר מים, ספקי מתקני מים ובין ספקי מערכות אוסמוזה הפוכה לטיהור מים, ניתן לצפות במחירון מומלץ לפילטרים, סננים ושאר חלקי חילוף למערכות טיהור מים, לקבל הצעות מחיר למוצרים עבור פתרונות ניקוי וחיטוי מים, להזמין טכנאי בר מים לכל סוגי תיקון ברי מים של כל החברות בישראל, בנוסף אנו משתדלים לעלות את המודעות לחשיבות שתיית מים נקיים ובריאים ולעלות את המודעות לחיסכון במים.

 

 

איזה מים הכי בריא לשתות? מים מהברז, מים מפילטר או מים מינרלים?

 

 

בין חברות למכירת מים מינרלים ובין חברות אשר משווקות מכשירים לסינון למים מתנהל קרב קשה ותחרות עזה על שוק בהיקף הקרוב ל 2 מיליארד שקל בשנה.

 

למרות טענות מומחים מטעם חברת מקורות ומשרד הבריאות הטוענים כי מי הברז ראויים לשתייה וכי הם המומלצים ביותר, הרי הציבור הישראלי אינו לוקח סיכונים מיותרים ובוחר לרכוש מים מינרלים, מתקני בר מים או מערכות אוסמוזה הפוכה.

 

יש בשוק מגוון רחב של אפשרויות כגון ברי מים מינרלים, פילטרים ניידים לבית, סננים המותקנים על הברז הראשי, סננים תת כיורים, מתקני טיהור מים ביתיים בטכנולוגיות שונות, לרבות בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה הנחשבת למתקדמת ביותר. אם כן, מה הכי בריא? מי ברז, מי פילטר או מים מינרלים? שאלה זו נשאלת על ידי רבים וכדאי להבין כי טכנולוגיות מתקדמות כמו אוסמוזה הפוכה במתקני סינון וטיהור מים לבית ומתקני בר מים נחשבות לכדאיות ביותר הן מבחינת איכות המים והן מבחינת החיסכון בחשבון המים.

 

 

איכות מי הברז בישראל ירודה

 

 

מקורות המים בישראל מזוהמים כתוצאה משפכים רעילים, מחומרי הדברה המחלחלים למי התהום, מלכלוכים שונים ומסיבות נוספות. המדינה אמנם פועלת בשנים האחרונות על מנת לשפר את הנושא אך היא דואגת בעיקר להקמת מכוני התפלת מים ועדיין איכות המים בארץ נחשבת לירודה.

 

המים מכילים אבנית בריכוז גבוה וכאשר אתם מוזגים כוס מי שתייה מהברז לבטח הנכם שמים לב לעכירות המים. בנוסף, לא פעם אנו שומעים על אזורים נרחבים בארץ בהם נאסרת שתיית וצריכת מי הברז בגלל זיהומים המתגלים במים. המים בארץ מכילים אבנית בריכוז גבוה ולכן הם נקראים מים קשים.

 

את ריכוז האבנית הגבוה ניתן לראות בעין. אתם מבחינים באבנית המצטברת על גופי החימום של הקומקום החשמלי, מכונת הכביסה, הדוד החשמלי (בוילר) ובדוד השמש. לכן, חשוב להתקין מערכת סינון מים איכותית.

 

על פי המחקרים טכנולוגיית ברי מים ואוסמוזה הפוכה נחשבת ליעילות ביותר, ותורמות לשיפור המים ולהפיכתם למים מרעננים, איכותיים, צלולים, טעימים ובעיקר בריאים. בנוסף, מערכות אוסמוזה הפוכה ומתקני בר מים מונעים כניסת רעלים ולכלוכים לכוס מי השתייה שלכם ולמים עמם מבשלים.

 

 

בקבוקי מים מזהמים

 

 

לאורך שנים ארוכות בחר הציבור הישראלי לרכוש בקבוקי מים מינרלים או להזמין מתקני בר מים עם כדי מים מינרלים. בשנים האחרונות חל שינוי תודעתי והמודעות לאיכות המים והשמירה על הסביבה גרמה לציבור להעדיף, ובצדק, את מתקני סינון המים האיכותיים, בהם מתקני בר מים עם הסנן למניעת אבנית, טעמי לוואי וריחות ובנוסף גם את מערכות טיהור המים בשיטת האוסמוזה ההפוכה הנחשבים ליעילים ביותר בשוק. גם חלק מחברות המים המינרלים החליטו לאחרונה להיכנס לשוק מתקני סינון המים הביתיים ולכן הציבור הישראלי שהורגל לשמוע על עדיפות המים המינרלים מצביע ברגליו ובוחר לרכוש מתקני סינון מים ביתיים.

 

יתרונות נוספים לברי המים הביתיים על מתקני מים ומערכות אוסמוזה הפוכה, קל ונוח לתפעול, מצב חיסכון בחשמל, מים קרים ומים חמים במספר מצבי טמפרטורה ובלחיצת כפתור, מיני בר מים לא תופס הרבה מקום במטבח והעיצוב עוצר נשימה... אנחנו אוהבים להסתכל על דברים יפים ועיצובי המיני בר מים היום פשוט מהממים, ניתן לרכוש בר מים בצבעים וצורות שונות, בר מים מבטיח אספקת מים קבועה בטמפרטורות שונות, רוצה לשתות כוס מים פושרים? פשוט לוחצים על כפתור, מה לגבי תה או קפה? גם... פשוט לוחצים על כפתור, נגמרו בקבוקי המים המינרלים... הצחקתם את מי שיש לו מיני בר :) 

 

חסרון בולט של מערכות אוסמוזה הפוכה, אין מים חמים ללא הרתחה בקומקום, בנוסף הפילטרים תופסים שליש מהארון שנמצא מתחת לכיור.

 

חשוב לדעת כי אחת הבעיות המרכזיות בזיהום הסביבה היא נושא הבקבוקים מפלסטיק המשמשים את חברות המים המינרלים ואת יצרני המשקאות הקלים השונים. אמנם, ניתן לראות כיום כמעט בכל יישוב מיחזוריות, אך עדיין מיליוני בקבוקי פלסטיק מזהמים מושלכים לאשפה ומזהמים את הסביבה בה אנו חיים.

 

על מנת למנוע את המשך זיהום הסביבה כל אחד יכול לתרום את תרומתו ולהעדיף מתקני סינון וטיהור מים על פני רכישת בקבוקי מים מינרלים מזהמים. בנוסף, כאשר רוכשים בקבוקי מים מינרלים עליכם לאחסן אותם ולסחוב אותם מהחנות לבית. עבור רבים נושא זה מהווה בעיה והם אינם מסוגלים לשאת את הבקבוקים הכבדים. לכן, פתרון מערכות סינון המים הביתיות עם טכנולוגיית אוסמוזה הפוכה הם הפתרון הנכון והטוב ביותר.

 

בין חברות ברי המים המובילות בישראל ניתן למצוא את תמי 4, נביעות, שטראוס מים, אלקטרה מיני בר, אפיקים, נעם 1 עם מערכת לשמירת שבת, מולם מתקני כדי המים של חברת מי עדן ונביעות וסוגרים את הרשימה בקבוקי המים של עין גדי עם מחיר אטרקטיבי לשישיית בקבוקי 2 ליטר.

 

 

טכנולוגיית אוסמוזה היא הקרובה ביותר לתהליך בטבע

 

 

כאמור, אוסמוזה הפוכה נחשבת ליעילה ולמשתלמת ביותר בין שיטות סינון המים. למעשה, טכנולוגיית אוסמוזה הפוכה נלמדה על ידי האדם מהטבע. בטבע נערך תהליך ביולוגי וטבעי של איזון בין חומרים וויסות נוזלים ומשקעים. בשיטת האוסמוזה ההפוכה יש ממברנה שזה בדיוק תפקידה, לווסת ולסנן את החומרים הרעילים והלכלוכים החוצה ממי השתייה.

 

לממברנה שני תפקידים עיקריים- סינון לכלוכים וחומרים בעלי מולקולות גדולות והפרדת המים מחומרים רעילים ומזיהומים שונים. אגב, בטבע הליך האוסמוזה פועל באמצעות העברת הממסים דרך הממברנה בעוד שבתהליך אוסמוזה הפוכה הממסים והמזהמים נלכדים ומוסרים מהמים ולמעשה הכוח והלחץ האוסמוטי מאפשרים למים טהורים לעבור דרך הממברנה ואנו זוכים למים מסוננים ומטוהרים איכותיים ובריאים לשתייה ולשימוש. כדאי לדעת כי תהליך האוסמוזה ההפוכה קיים כבר משנות ה- 60 של המאה הקודמת והוא נפוץ לצרכי טיהור מים והתפלת מים.

 

 

השוואת בין פתרונות המים השונים

 

 

הציבור הישראלי יכול לבחור בין מספר פתרונות למים בבית ובעסק ולכן חשוב להבין את ההבדלים ולבחור בפתרון האיכותי והמשתלם ביותר הן מבחינה בריאותית והן מבחינה כלכלית, ראו מחירון מערכות טיהור מים. טכנולוגיית אוסמוזה הפוכה נחשבת לאיכותית וליעילה ביותר בסינון וטיהור מי השתייה והיא גם כדאית מבחינת כלכלית והחיסכון בחשבון המים. החיסרון של שיטת אוסמוזה הפוכה נובע למעשה מהיתרון שלה.

 

השיטה כה יעילה כך שבמלך הסינון דרך הממברנה מוסרים מהמים גם מינרלים הנחוצים לבריאות האדם. לכן, יצרני מערכות סינון וטיהור המים עם טכנולוגיית אוסמוזה הפוכה מציעים אבן מינרלים (מינרליזטור) שתפקידה להשיב את המינרלים למים אחרי הסינון. יש המסתפקים במערכות סינון ביתיות הכוללות רק סנן פחם וסנן מיקרוני אך מערכות אלה אינן מסננות את המים לחלוטין ומתכות רעילות ומזהמים שונים עלולים להגיע לכוס מי השתייה.

 

כאמור, אם עד לפני מספר שנים העדיפו רבים לרכוש מים מינרלים הרי שוק המים המינרלים הולך וקטן לעומת מערכות אוסמוזה הפוכה ופתרונות ברי מים, והציבור הישראלי מבין את הנזק לסביבה בעקבות השימוש בבקבוקי פלסטיק מזהמים וכן הציבור מעדיף פתרונות איכותיים וחסכוניים יותר וכך הוא נמנע מהצורך לסחוב בקבוקי מים כבדים לבית ולאחסן אותם במקרר ובמזווה.

 

בנוסף, כאשר משווים בין טכנולוגיות הסינון השונות ומעוניינים להחליט האם לצרוך מים מהברז, לקנות בקבוקי מים או לרכוש מתקן סינון או טיהור מים זה או אחר יש לבדוק את יחסי העלות מול התועלת. בבדיקות מקצועיות של חברות המתמחות בתחום טכנולוגיית אוסמוזה הפוכה עולה כי מערכות אלה מעניקות את יחס העלות תמורה הטוב ביותר, לאחרונה עם השתכללות הטכנולוגית של ברי המים ישנה העדפה ברורה של רוב הציבור פשוט לרכוש מיני בר מים מאשר להתקין מערכת אוסמוזה הפוכה.

 

ניתן לרכוש מערכות אוסמוזה הפוכה המותקנות מתחת לכיור ותופסות נפח יחסית קטן. מערכות אלה, אגב, כוללות לרוב סינון מים יעיל ביותר בשלושה שלבים או יותר ויש בהן סנן מיקרוני לסילוק לכלוכים וחלקיקים שונים כמו חול ואבק, סנן פחם פעיל שתפקידו למנוע מעבר כלור וחומרים או תרכובות אורגניות שונות, ומסנן בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה המבטיח מים תלולים, איכותיים, טעימים ובעיקר בריאים. לסיכום, מערכת אוסמוזה הפוכה נחשבת ליעילה ולאיכותית ביותר בשוק.

 

השיקול האם לרכוש מערכת אוסמוזה הפוכה או לקנות בר מים יהיה תלוי בעיקר בהבדלי טעם המים, יהיו כאלה שיגידו שהמים של אוסמוזה הפוכה יותר טעימים ואחרים יגידו שדווקא מים ממתקן המיני בר הרבה יותר טעימים להם...  היות ולשניהם מים נקיים מאבנית וריחות, האוסמוזה ההפוכה אינה צורכת חשמל כמו בר המים אך מצד שני במידה ותרצו להכין שתייה חמה תצטרכו להשתמש בקומקום חשמלי ואילו תרצו לשתות מים קרים תצטרכו להוסיף קרח, אז בסוף הכל מסתכם בטעם ובנוחות!

 

 

השוואת מחירים עלויות מי ברז, בר מים, מים מנרלים בבקבוקים ופתרון אוסמוזה הפוכה

 

( המחיר למשפחה בעלות חודשית ושנתית )

 

 

מי ברז לשתייה

4 ש"ח עלות לחודש

סה"כ 48 ש"ח מחיר לשנה.

 

 

בר מים

69-170 ש"ח לחודש

סה"כ עלות לשנה 828-2,040 ש"ח.

 

 

מים מינרליים בבקובוקים

280 ש"ח לחודש

סה"כ לשנה 3,360 ש"ח.

 

 

מים מינרלים

 

 

מים מינרלים אינם מים טבעיים או מטוהרים. קיימת טעות נפוצה בקרב אנשים רבים, החושבים שמים מינרליים הם בריאים וטובים יותר, ולא בהכרח כך הדבר. קודם כל, חשוב להבין מהם מים מינרלים: אלה מים – כשמם כן הם – שנוספו להם באופן טבעי מינרליים ומלחים שונים. קיימת סברה שצריכה של המלחים והמינרליים האלה טובה לבריאות. בנוסף, על פי הרציונל - מים שכל תהליך עיבודם ושאיבתם נעשה ללא התערבות האדם, יהיו מים טבעיים וטובים יותר. ברוב המקרים, אכן זה נכון. מצד שני, קיימות פלחים מסוימים בקרב האוכלוסייה הכללית שמים מינרליים עלולים אף להזיק לבריאותה.

 

 

מדוע כדאי להעדיף מים מינרלים?

 

 

באזורים מסוימים בארץ איכות מי השתייה אינה טובה דיה. הגופים הממשלתיים האחראים על סינון ושמירה על איכות מי השתייה מבצעים אמנם בדיקות ופעולות להשבחת מי הכנרת, אך מדובר במינימום ואין כיום השקעה מרבית בשיפור איכות מי השתייה. מסיבה זו אנשים רבים מעדיפים את המים המינרלים, המשווקים הישר ממקום נביעתם ולא יהיו מלוכלכים או מזוהמים.

 

 

נשמע טוב, לא? יש גם כמה חסרונות

 

 

לאנשים הסובלים מבעיות של לחץ דם אסור לצרוך מים מינרלים בכלל. המינרלים שבמים עלולים להקצין את בעיית לחץ הדם ממנה הם סובלים ממילא ועלולים להעמידם בסיכון חיים ממשי.

 

• שיווק המים כיום אינו מפוקח והמים אינם בהכרח ממונעים או מאוחסנים בתנאים נאותים (במחסנים חמים או תחת שמש ישירה) ומצבים כאלה עלולים לגרום לשינוי ההרכב הכימי של המים.

 

• בקבוקי המים משווקים בבקבוקי פלסטיק רבים שמהווים אסון אקולוגי בפני עצמו. אמנם קיימים מתקני מחזור בכל רחבי הארץ, אך עדיין מדובר בבעיה אקולוגית קשה מאד שכרגע אין דרך אופטימאלית ומסודרת להתמודד איתה.

 

• אי אפשר להתעלם מהעובדה שמים מינרלים עולים כסף, ולא מעט. אמנם מדובר במוצר בסיסי שלא ניתן להתקיים בלעדיו, אך בטווח הארוך לא בטוח שקניית מים משתלמת וכדאית.

 

כך או כך, יש אנשים שאינם מוכנים להתפשר על איכות המים ומעדיפים את המים המינרלים על פני שבברז הביתי. אין ספק ששוק המים המינרלים בארץ ימשיך לצבור לגדול ולצבור תאוצה.

 

 

טיפים עבור מתקני מים

 

 

הדיון המתמשך על טיב המים ממשיך ומתלהם. מצד אחד, ממשיכים הרשויות לטעון כי מי הברז דינם כאלה המינרלים ואף המסוננים. מצד שני, רבבות אנשים עדיין רוכשים מים מינראליים ומסננים שונים לבית, בתקווה להפוך את המים לטעימים יותר ובריאים יותר.

 

גוף האדם ניחן בכמה תכונות נפלאות. אחת מהן היא היכולת להיגעל. כאשר אדם מריח או טועם דבר מה המגעיל אותו, סביר עד מאד כי מדובר בדבר כלשהו שלא בריא לו. כך מפליאה עד מאד הצהרת גורמים למיניהם כי מי הברז איכותם מעולה והם ראויים לשתייה אדם- שכן למים יש טעם נוראי ויתרה מכך, גם ריח לא טוב. אנשים שונים אכן מתרגלים לשתות מי ברז או מרתיחים את המים כדי להעלים מהם את ריח הכלור ושאר החומרים- שעושים את טעמם וריחם כה רע.

 

מעטים האנשים ששתו מים מינראליים ומי ברז ומרגישים את ההבדל. הסיבה לכך אינה ידועה, אך התחושה היא שלא מדובר במים שונים מאלה הנמצאים בברז שלנו. עם זאת, מים מינראליים יכולים להיות פתרון נפלא לבעיית המים. עוד פתרון הינו מתקני מים הכוללים מסננים מסוגים שונים. קיימים מסננים פשוטים דוגמת הבריטה או הקנדי- המסננים מים שמעבירים אל הקנקן שלהם ידנית. הם מתנקים דרך פילטר כזה או אחר וכל אדם המנקה ומחליף את הפילטרים האלה מבין עד כמה נחוצים מסנני המים- שכן הם יוצאים שחורים משחור בד"כ.

 

מתקני מים נוספים מתוחכמים יותר ולכן גם מקלים יותר על החיים של המשתמשים בהם. כך למשל מתקני מים של שטראוס או חברות דומות מציעות היום לא רק סינון במסננים ומנורות UV, אלה גם אפשרות לקבל מים חמים וקרים בלחיצת כפתור, למדוד את הטמפרטורה של המים המוגשים לנו ואפילו את הכמות של המים הנמזגים. ברי המים השונים נבדלים בניהם בעיקר בעיצוב- וזה כבר עניין של טעם והתאמה למטבח הפרטי שלכם. דבר אחד בטוח: חשוב מאד לשים מסננים על מי הברז שלנו לפני השתיה שלהם, לפחות עד שיחליטו בעלי ההחלטה להתמודד עם המי הברז ברצינות.

 

כשנולד לך ילד אתה מפסיק להיות ילד בעצמך, ופתאום, כל אותם דברים שעשית מאז ומעולם- למרות שידעת כי הם מזיקים, הופכים לצנינים בעיניך. לעיתים אתה עדיין עושה אותם, מתוך הרגל, רק כדי לקבל מראה בעיני הילד שלך- המביכה אותך עצמך. כך אתה מפסיק לאטך את כל אותן התנהגויות שגויות שמעולם לא אהבת בעצמך ומחליט שאתה חי אורך חיים בריא. עברתם לקנות רק ירקות ועופות אורגניים, מוצרים מתכלים אבל מה עם המים שאתם שותים?

 

על אף הערך הרב שהיה למי הברז בעיני ההורים שלנו ובעיננו כשהיינו קטנים, חייבים לציין כי מי הברז אינם טעימים לשתייה. וזאת אומרת לכם אם לילדה קטנה- אגב. גם אם נניח שהמים לא מזוהמים כפי שטוענים במשרדי הממשלה השונים- הרי שריחם וטעמם בלתי נסבל והמשקעים בתחתיות המסננים (אם אתם משתמשים בכאלה) מוכיחה אחת ולתמיד- שמי הברז כוללים הרבה דברים חוץ ממים ורובם מגעילים- גם אם לא מזיקים.

 

אז כחלק מתהליך השיפור העצמי החלטתם גם לבחור אחד מאותם מטהרי מים שמתפרסמים. איך בוחרים? כיום ישנן מספר לא מבוטל של חברות המציעות מטהרי מים. על אף שרובם המכריע נראה כמו ברז נוסף פשוט צמוד לברז המטבח שלכם- מדובר על מערכות מתוחכמות למדי. חשוב לציין שלא כל מתקני המים מתפקדים גם כאמצעי טיהור. סינון לרב אינו כולל טיהור מיקרובקטריאלי של מים, ז"א החיידקים נשארים. מטהרי מים איכותיים יכולים לטהר אותם מחיידקים ושלל חומרים מזיקים, מבלי לפגוע במינרלים החיוניים שנמצאים במים עצמם.

 

 

ההבדל בין מסנני מים

 

 

מתקני מים שונים מציעים לנו טעם טוב יותר ולעיתים גם בר עם תפקודים אטרקטיביים. אם אתם גרים באזור בו מי הברז נסבלים- אך טעמם וריחם הוא שבעייתי- אין באמת צורך להשקיע בקניית מטהרי מים יוקרתיים. בסך הכל, מי הברז דווקא כן עוברים בדיקות בקטריאליות תקופתיות. הבעיה הגדולה עם המים הם המשקעים השונים שנמצאים בהם ולכך מספיק מסנן מים פשוט. באזורים בהם יש חשש - בהחלט כדאי להשקיע בטיהור מים, אחרי הכל- מים זה חיים.

 

כ-60% ממשקל גוף האדם הם מים- זו עובדה ידועה. עובדה ידועה נוספת היא כי למים יש תפקידים מכריעים ביותר בשמירה על הבריאות שלנו, על המראה הצעיר שלנו, על יכולות הריכוז והחשיבה שלנו. כל זאת ידוע, נכון, אבל כל הורה יודע שהמאבק לגרום לילדיו לשתות- אינו מאבק קל. בטח לא אם מדובר במי ברז, בעלי טעם נוראי וריחות לוואי לא נעימים. אז איך עושים את זה? קונים בר מים עם תאורה מגניבה- מים טעימים, נגישים והילד שמרגיש שזה סוג של משחק שותה יותר מים, עובדתית.

 

על אף ההוזלה בשנים האחרונות במחירי המים המינרלים, עדיין מדובר על פתרון יקר יחסית. בר מים מינרלים הוא בד"כ גם לא קל לתפעול- בעיקר הדגמים עם בקבוקי הענק שיש להחליף. אולי זו רק אני, אבל הרעיון לשלם על מים, שיובילו אותם אל תוך הבית שלך במשאית מאי שם, כאשר בברז שלך זורמים מים גם כן נראה בעיני מגוחך. בנוסף, בקבוקי המים המינרלים, של כל החברות אגב, מובלים במשאיות פתוחות במיכלי פלסטיק- מה באמת קורה שם בחום הקיץ לערך המים, אף אחד לא בודק.

 

האופציה השפויה יותר, לעניות דעתי, היא מסנני מים. בשוק היום אפשר למצוא כמה וכמה אופציות אבל רב המסננים מתחלקים לשלושה: מסננים בתוך בר מים, מסננים לא אלקטרוניים ומסנני ברז. הזולים ביותר הינם המסננים הלא אלקטרוניים. האופציה הרווחת הינה הבריטה (והחיקויים שלה כמובן) שהינה בסך הכול קומקום עם מקום לסנן קטן, שממלאים בו מים וממתינים לסינונם. באופן כללי, כמעט כל מסנני מים יוצרים מים שאי אפשר לשתות בשימושים הראשונים- אבל זה עובר די מהר ושאר המים יהיו טעימים למדי.

 

חיסרון במסנן כמו בריטה - תהליך השטיפה הראשוני פשוט מייגע, להוסיף מים ולחכות שהקנקן יתמלא... ואז שוב להוסיף... ולאחר מכן לרוקן את הקנקן ממים.  בתהליך הראשוני צריך להעביר 20-30 פעמים מחזורי מים דרך הפילטר וזאת כדי לקנות אותו באופן יסודי, בכל מספר פעמים יש להוציא את הפילטר מהמיכל ולנער טוב, בתהליך הניעור רואים שיוצאים מים שחורים, עד שתסיימו לנקות פיטלר מסוג בריטה ( פילטר פחמים ) יוצאת הנשמה, אבל למי שאוהב לעשות פעילות ספורטיבית- מומלץ לרכוש פילטר בריטה :)

 

 ברז הינה האופציה השנייה למחפשי מסנני מים. נטען כי ברז המים הינו בעל מסנן טוב יותר מזה של הבריטה, ולו רק מהסיבה שהוא גדול יותר ובד"כ גם כולל שניים-שלושה גופי סינון. היתרון הברור הוא שהחלפת הפילטר תהיה תכופה פחות והוא גם מסנן מהר הרבה יותר מהבריטה- כך שתשימו לב שתשתמשו בו הרבה יותר גם לבישול ולהרתחת מים- ולא רק לשתייה. הרתחה של מים מסוננים שומרת על חיי הקומקום שלכם ומונעת הצטברות אבנית- הוכחה בפני עצמה שהמסננים עובדים.

 

שורה תחתונה- לא משנה איזה מים תשתו, העיקר והחשוב זה שהמים יהיו נקיים וטריים וכיוצא מזה בריאים וטעימים יותר, למי שמחפש איכות ונוחות מרבית, יש להשקיע את כספו ברכישת מיני בר מים מתקדם.

 

 

ייעוץ והצעת מחיר לשירותי מערכות טיהור מים, קנייה או תיקון בר מים, ללא עלות וללא התחייבות!

חוסכים לך זמן וכסף!

 

באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש חברות טיהור מים וטכנאי בר מים, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר, עד 3 חברות יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.